Piaf Vinhandel

Piaf Vinhandel - Rom og Whisky klub

 

Klassisk tør martiniquerom og en unik aftapning fra Adelphi

Så blev det april, og dermed tid til et par nye flasker fra Piaf Rom og Whisky klub. De sidste par måneder er der kommet en del nye folk til i selskabet, derfor var det måske på sin plads kort at opridse endnu en gang hvordan vores lille forening her fungerer.

Kort fortalt koster det ikke noget at være med, det kræver faktisk ikke andet end at man læser en mail. Hver måned sender vi nemlig et specialtilbud på én rom og én whisky rundt til foreningens medlemmer, som kun er møntet på foreningen og ikke andre. Vi prøver at at finde sjove og anderledes aftapninger som ikke findes i de gængse supermarkeder eller grænsebutikker, og vigtigst af alt, så vægter vi kvaliteten utroligt højt. Man har altid mulighed for at komme ind i butikken på Nygade 33 og smage månedens flasker. I løbet af året vil der blive arrangeret smagninger kun for klubbens medlemmer. Målet med disse smagninger er at det skal være på et niveau hvor alle kan være med, men også hvor vi kommer til at gå mere i dybden og "nørde" lidt mere, end man vil opleve det til traditionelle smagninger. De forskellige flasker der bliver tilbudt hver måned kan man altid komme ind i butikken på Nygade og smage inden man køber.

Det var så lidt om det formelle, lad os se på hvad vi har fundet i denne måned...

 

 

 

Adelphi Liddesdale, Batch 3 Bunnahabin 18 år.

Alc.: 46% - 1432 flasker

Adelphi Distillery er, for dem der ikke skulle vide det, en af de absolut bedste uafhængige aftappere i Skotland. Den Whisky vi har valgt fra Adelphi i denne måend er fra den serie de kalder Liddesdale. Liddesdale er en stor bakke tæt på den lokalitet hvor Adelphi om et halvt års tid invier deres nye destilleri "The Ardnamurchan Distillery". Adelphi vil altså til selv at lave Whisky nu, men det tager naturligvis en del år inden det første fad af deres egen produktion er færdig, men det bliver et spændende projekt at følge. Liddesdale-serien er Whisky´er der alle er vandet ned 46%, hvor normalen i Adelphis andre aftapninger ofte er Cask strength på mellem 50% og 58%. Denne Whisky stammer fra 4 "europæiske fade" (ex-Sherry) alle fra Bunnahabin på Islay. Smagen har ingefær, lidt karamel, bitter chokoladefinish og naturligvis en blød og diskret røg i baggrunden. En virkelig anderledes og utrolig komplet Islay Whisky med en fantastisk dybde og cremet intensitet.

Pris: 749,-, for bestilling tryk her - Angiv navn/mail og antal flasker der ønskes bestilt. Der afregnes ved afhentning.

Trois Riviéres Martinique - Agricole 5 år

Trois Riviéres, i Fransk Vestindien, blev etableret tilbage i 1660 af Nicolas Fouquet, der var minister under Louis XIV, og er i dag en af de ældste plantager i Martinique. Denne rom er en såkaldt Agricole rom. Agricole adskiller sig fra melasse rom ved at man destillerer juicen fra sukkerrørene frem for at bruge selve sukkerrørene. Dette resulterer i en rom der er mere tør og en anelse mere krydret end de klassiske sødere typer. Trois Riviéres er AOC certificeret, det vil altså sige at de er underlagt en lang række krav til produktionen, lagringen og håndteringen som sikrer en høj kvalitet - ganske som man kender det fra det franske AOC system inden for vin, spiritus, ost osv. 

Denne rom er en 5 års udgave, der lagrer i Trois Riviéres egne kældre, hvor den langsomt udvikler sin egen karakter og personlighed. Duftmæssigt  er den frisk med noter af syltede tørrede frugter, tobak og peber. Smagen er blød, tør og med en let krydret eftertone.

Reserver en flaske her, eller ring på 8680 4640 senest den 27. april 2013. Flaskerne vil være klar til afhentning fra den 30. april. Kom ind og smag før du køber.

Pris: 399,-, for bestilling tryk her - Angiv navn/mail og antal flasker der ønskes bestilt. Der afregnes ved afhentning.

Nygade 33 · 8600 Silkeborg · Tel. 8680 4640 · Send e-mail: mail(at)piaf-vinhandel.dk

Navervej 2 · 8600 Silkeborg · Tel. 8680 4620 · Send e-mail: nord(at)piaf-vinhandel.dk

www.piaf-vinhandel.dk · Aktiviter · Nyheder · Smagninger · Tilbud

For at afmelde eller redigere dine nyhedsbreve fra Piaf Vinhandel - klik her