Piaf Vinhandel

Piaf Vinhandel - Rom og Whisky klub

Double Barrel Whisky vs. Double Nation rom

Så blev det marts, og dermed tid til et par nye flasker fra Rom og Whiskyklubben. Vi har i denne måned været så heldige at få tilbudt et begrænset antal flasker fra Douglas Laing (udtalt doktor slang) af hans Double Barrel Mortlach/Laphroaig. Herudover har vi fået fingre i en rom fra den spanske Master Blender hos Lehmann, som har lavet en 15 års rom på fade fra Jamaica og Barbados. For at blive i Double temaet, så kører vi også her i marts et tilbud på Rom og Whisky Magasinet; køb to flasker og få et gratis eksemplar af Magasinet med. Magasinet kan naturligvis også erhverves på almindelig vis til kr. 60,- pr eksemplar.

Og husk nu, du kan altid komme ind og smage før du køber på Nygade 33.

 
Douglas Laing, Double Barrel

Laphroaig & Mortlach

12 flasker tilbage...

Alc.: 46%

Dette er et "først til mølle" tilbud. Der er 12 flasker tilbage. Reserver en flaske her, eller ring på 8680 4640 senest den 19. marts 2013. Flaskerne vil være klar til afhentning fra den 22. marts. Kom ind og smag før du køber.

Double Barrel er non chill filtered og uden karamel - men ellers hører det traditionelle helt op. Double Barrel er lige hvad navnet ligger op til - 2 fade der er blandet sammen. Slet og ret. Ikke ligesom med blended whisky, hvor den røgede whisky vil bidrage med en meget mindre andel (under 10%) - men half and half - groft sagt. For hvor meget er det nu i de 2 fade? Sikkert ikke det samme - men tæt på.
Whiskyerne er sammensat fra 2 enkelte fade fra Mortlach og Laphroaig.
Historisk set ville vi kalde det en ”vatted malt” eller en "Pure Malt" men efter nye regler, skal det kaldes ”blended malt”.

Douglas Laing har blandet 2 af de fineste malts fra Skotland sammen i en flaske.

Man finder i flasken den geografiske intensitet og potentiale fra begge regioner. Begge er de blevet udvalgt for deres næse, smag og eftersmag. Begge tilføjer de deres egen magi til ligningen.
Hældt på flaske på den gamle traditionelle stil, uden at blive køle filtreret så alle smags nuancerne bliver i flasken.
Disse malts har ventet i kolde, mørke, lagerrum, i mange år, for at blive nydt af dig. Så nyd dem uden hast, i magelige omgivelser. Påskøn og nyd deres karakteristiske finesser.

Næse: Sur gummistøvle, fenol og tørv. Støvet sødme.

Smag: Fyldig og power, meget dominerende Laphroaig. Mortlach kører et læs sødme ind til sidst. Peber og havgus ræser rundt.

Eftersmag: Og fortsætter en den lang eftersmag. Efterhånden får Mortlach styr på Laphroaig - og sødmen dysser røgen ned.

Pris: 525,-, for bestilling tryk her - Angiv navn/mail og antal flasker der ønskes bestilt. Der afregnes ved afhentning.

Pagos de Fuego

15 års, Jamaica 80% og Barbados 20%

Alc.: 42%

Dette er et "først til mølle" tilbud. Der er 35 flasker tilbage. Reserver en flaske her, eller ring på 8680 4640 senest den 19. marts 2013. Flaskerne vil være klar til afhentning fra den 22. marts. Kom ind og smag før du køber.

Rom fra Caribbean – helt præcist fra Jamaica og Barbados. Master blenderen hos Lehmann i Spanien har blandet disse rom af fade fra Jamaica og Barbados. Rom produceret på sukkerrør. Blandingsforholdet er ca. 80% fra Jamaica og resten fra Barbados. Rommen fra Barbados skal med sin kraftige, sødmefyldte romsmag blødgøre den ”frugtagtige” Jamaica-rom. Resultatet er rom af en høj kvalitet – som med rette kan kalde sig Caribbean Rom. Fadene er af høj kvalitet, og kommer fra Lehmanns egne lagre af fade. Flere med over 100 år på bagen.

Næse: En frugtet næse, kraftig krydret, og endnu mere sveske karakter, bitter mørk chokolade med rom-rosin,

Smag: en vidunderlig smag af sød rom – og kompleks da krydderierne også danser hen over tungen. Svesker og rosiner i rom lage. Caribisk Charme for fuld udblæsning.

Eftersmag: Stor krydret, sødmetung fylde – lang behagelig eftersmag. Absolut ingen modhager.

Alle kan nyde denne rom. En stor rom til prisen.

Pris: 295,-, for bestilling tryk her - Angiv navn/mail og antal flasker der ønskes bestilt. Der afregnes ved afhentning.

Nyheder

I butikken ser vi frem til slutningen af marts, der lander der 9 nye rom i butikken, så vi efterhånden når op over 35 forskellige, og ikke mindst unikke, rom. Primært fra Caribien naturligvis, men stadig med en stor diversitet i smagen. Vi har med glæde kunne konstatere at der er har været et kæmpe boost i salget af kvalitetesrom generelt, det tyder altså på at der bliver flere og flere af Jer romnydere derude. Vi vil naturligvis fortsætte med at servicere Jer med unikke og specielle aftapninger som ikke findes på den anden side af grænsen til den halve pris.

Vi har netop afholdt en stor whiskysmagning med Adelphi. I den forbindelse har vi fået 12 forskellige nye whisky´er fra Adelphi i sortimentet, og tro os når vi siger, at det er ganske simpelt VERDENSKLASSE whisky. Adelphi er jo regnet blandt de bedste uafhænige aftapperer, og efter at have smagt et mindre arsenal, i selskab med Alex Bruce fra Adelphi, kan vi kun kaste os i støvet og råbe HALLELUJA. Herudover er vi så heldig at vi netop er kommet i besiddelse af de to sidste -og eneste flasker Milton Duff 22 års Blackadder der findes i Danmark. Så skulle du være i humor til at forkæle dig selv eler Whiskyklubben med noget unikt, så har du chancen her. 

 

Nygade 33 · 8600 Silkeborg · Tel. 8680 4640 · Send e-mail: mail(at)piaf-vinhandel.dk

Navervej 2 · 8600 Silkeborg · Tel. 8680 4620 · Send e-mail: nord(at)piaf-vinhandel.dk

www.piaf-vinhandel.dk · Aktiviter · Nyheder · Smagninger · Tilbud

For at afmelde eller redigere dine nyhedsbreve fra Piaf Vinhandel - klik her