Piaf Vinhandel

PIAF VINHANDEL NYHEDSBREV

Springtime is Whisky time

Vi indleder forårssæsonen med to eksklusive whiskysmagninger

Hos Piaf Vinhandel har vi været så heldige at få to aftaler i stand med nogle af vores bedste producenter på whiskyområdet.

Adelphi Distillery

Den 6. marts kommer Alex Bruce fra Adelphi på besøg og vil forestå en ganske unik og enestående smagning i butikken på Nygade. Adelphi er betragtet som værende blandt de tre bedste "Independent Bottlers" i Skotland, og laver kun unikke Single Cask aftapninger i begrænsede mængder (normalt 400/600 flasker pr. fad). En Independent Bottler er kort fortalt en forretning der ikke selv destillerer whisky, men istedet opkøber enkeltfade fra forskellige destillerier, for så selv at lagre og aftappe dem når DE synes at whisky´en er som den skal være. Eftersom hvert fad er unikt i sit udtryk, er der her tale om at det aldrig er muligt at genskabe produktet igen - at smage på en whisly fra Adelphi vil derfor altid være en speciel oplevelse der aldrig kan genskabes.

Denne aften har Alex Bruce taget et imponerende artelleri af Whisky med, i overskriftsform skal vi smage på følgende:

1. Fascadale batch 4 Clynelish 12 år, 46% , 2. Liddesdale Batch 3 - Bunnahabhain over 18 år 46% , 3. Tamdhu 1995, 58,8% sherry , 4. Clynelish 1997,54,5%,cask6510, Adelphi , 5. Mortlach 1987,55,3%,cask3209, Adelphi , 6. Springbank 1996, 16 år, 53,9% sherry , 7. Bunnahabhain 1997, peated, c5378 8. Breath of Islay 1999, 56,6% sherry.

Den 6. marts kl. 19.00, Nygade 33. Pris; 350,- pr. person

 

For nærmere info og tilmelding, klik her 

Whisky "The French way"

Den 4. april bliver det, om muligt, næsten endnu bedre end Adelphi-smagningen. Her får vi besøg fra Whiskyproducenten Michel Couvreur i Frankrig. Ja, den er god nok - Frankrig. Til dem af Jer der ikke tidligere har stiftet bekendtskab Couvreur, er historien om Couvreurs Whisky kort fortalt; Michel Couvreur er Belgier og har siden 1960´erne, hvor han flyttede til England, været engageret i whiskyproduktion. Han har stædigt fastholdt at producere og lagre whisky´erne på den måde han finder bedst, hvilket betyder at alt hans Whisky lagres i Bourgogne. Couvreur sværger til det man kalder „fresh filling“. Derfor finder han selv sine sherryfade i Jerez, og fragter dem - med sherry - til sine kældre. Maltwhiskyen opkøber Couvreur hos destillerierne i Skotland, og kun de absolut bedste fade. Efter 4 års lagring i Skotland fragtes whiskyen til modningskældrene i Bouze les Beaune hvor den omhældes på sherryfade.

Vi får denne aften besøg af Jean-Arnaud Frantzen der er daglig leder hos Michel Couvreur. Han vil guide os genem en smagning af dimensioner, hvor der vil være mulighed for at smage nogle rareriteter og specielle aftapninger der kun frigives i yderst begrænset omfang. Programmet er følgende:

1. Grain "Unique" - 44%, 2. Intravaganza - 50%, 3. Single Malt Clearach, 4. Overaged Malts - 43%, 5. Special Vatting - 45%, 6. Candid, 7. Blossoming Auld. 8. Delectum

Den 4. april klokken 18.30 i Nygade, pris pr. person 295,-

For tilmelding klik her
 

 

Hvad sker der ellers

Arrangementer i foråret i Piaf Vinhandel

 

Udover de ovennævnte smagninger har vi også andre interessante arrangementer på tapetet henover foråret. Vi har i år valgt at vægte de unikke og sjældne oplevelser højt i vores program, med fokus på områder og produkter man ikke støder på hver dag. Når det kommer til smagninger er vores grundlæggende filosofi at vi gerne vil introducere vores kunder for produkter, der dels er af ”outstanding” kvalitet og dels kommer omkring områder og producenter som repræsenterer det ypperste inden for det givne felt. At gå til smagning hos Piaf skal være en oplevelse der rækker længere end blot en introduktion til 6 gode vine i prislejet 50/70 kroner, det skal være en unik oplevelse af den sjældne slags. Læs nærmere om arrangementerne nedenfor og vi ser frem til at byde dig velkommen til aften med nye oplevelser.

Programmet for foråret er følgende:

 

Konnerup Chokolade 15. marts - gratis

Konnerup Chokolade besøger os den 15. marts om eftermiddagen i Nygade. Der vil blive mulighed for at smage forskellige produkter og finde inspiration til de søde sager der skal indtages i påsken. Om Konnerups produkter skriver de selv:

"Med et hjerte, der banker for store smagsoplevelser, enkle råvarer og uovertruffen kvalitet, er Konnerup & Co. et chocolaterie ud over det sædvanlige".

 

Summerbird Chokolade 27. marts - gratis

Summerbird kommer ind i butikken på Nygade og præsenterer deres store udvalg af uimodståelig lækker chokolade. Her bliver der mulighed for at smage alt det gode til påskens udskejelser - også er det endda ganske gratis...

 

Romsmagning 18. april kl. 19.00

En tour de force gennem rommens verden, hvor der skal smages topkvaliteter fra de bedste romproducerende områder i Caribien. Romspecialist Kjeld Bitsch forestår smagningen - seriøst, men uhøjtideligt.

18 april klokken 19.00 i Nygade 33, 295,- pr. person. Tilmelding tryk her

 

16. maj, Barolosmagning

En stor aften med stor vin. Programmet er endnu ikke fastlagt, men det bliver en forførende tur ud i en af vinverdens største og mest berømte vinområder.

16. maj klokken 19.00 i Nygade 33, 350,- pr. person. Tilmelding tryk her

Nygade 33 · 8600 Silkeborg · Tel. 8680 4640 · Send e-mail: mail(at)piaf-vinhandel.dk

Navervej 2 · 8600 Silkeborg · Tel. 8680 4620 · Send e-mail: nord(at)piaf-vinhandel.dk

www.piaf-vinhandel.dk · Aktiviter · Nyheder · Smagninger · Tilbud

For at afmelde eller redigere dine nyhedsbreve fra Piaf Vinhandel - klik her